Almere – IT – hbo/wo – 40 uur p/w

De energiemarkt is continu in beweging en de energietransitie is in volle gang. Daarbinnen is het onze ambitie om de beste functionaliteiten en applicaties voor onze gebruikers te ontwikkelen. Door een toenemend aantal projecten willen wij ons IT-team uitbreiden met twee Software Developers OutSystems. Dus heb je al de nodige ervaring opgedaan of ben je een ambitieuze Junior Software Developer, dan komen wij graag in contact met jou!

Wat maakt MAIN nou zo leuk?

MAIN Energie is al 18 jaar dé energiepartner van zakelijk Nederland. Wij leveren energie aan bedrijven en voorzien hen ook van passend energieadvies op het gebied van besparing en wetgeving. Wij zijn een platte organisatie met veel ruimte voor jou en het team om zelf te bepalen hoe er gewerkt wordt. Je bepaalt dus zelf samen met collega’s hoe je tot het gewenste resultaat komt. Als Developer Outsystems geniet je van veel vrijheid en schakel je makkelijk tussen de hoofdlijnen en details. Jij voelt feilloos aan wanneer je moet acteren en het team daarbij moet en kan helpen. Het is echt een team-effort.

Er is gekozen voor OutSystems, omdat dit de meest vooruitstrevende low-code ontwikkelomgeving is die er bestaat. Je kan binnen dit platform gemakkelijk software ontwikkelen zonder de code te hoeven schrijven. Vandaar ook dat wij al onze in- en externe apps en functionaliteiten hiermee hebben gemaakt en ontwikkeld.

De werkwijze

Ons IT-team werkt met Agile Scrum en is opgedeeld in twee development teams. Het ene team is verantwoordelijk voor de sales- en klant gerelateerde applicaties. Het andere voor de intern gebruikte applicaties. Er werken acht developers, een Delivery Manager, een Functioneel Specialist, twee Product Owners en een Scrummaster op de afdeling IT. Momenteel werken we aan het nieuwe Het Nieuwe Verlengen, het Energieklikportaal en MAIN Portfolio Management. Zorg jij er ook voor dat we dit in 2022 succesvol kunnen opleveren en uitrollen?

Wat ga je doen bij MAIN Energie?

 • Samen met het development team nieuwe applicaties en functionaliteiten ontwikkelen;
 • Jouw kennis en vaardigheden inzetten om vraagstukken en ontwikkelingen in kaart te brengen en oplossingen aan te dragen voor nieuwe en bestaande functionaliteiten;
 • De door jou opgedane kennis, ervaring en vaardigheden inzetten om het team te helpen groeien. Jij brengt de frisse en nieuwe blik mee waar wij naar op zoek zijn.

“Het leukste aan het werken als Software Developer bij MAIN Energie, is dat je jezelf kunt blijven uitdagen. De user story’s die worden geschreven zijn vaak uniek en dit zorgt er voor dat elk nieuw project weer een nieuwe uitdaging met zich mee brengt” aldus Randy & Robin, Software Developers bij MAIN Energie.

Functievereisten

 • Je hebt een IT-achtergrond en affiniteit met low-code software development; idealiter heb je ervaring met Outsystems;
 • Je bent leergierig, pakt snel zaken op en wordt enthousiast van complexe vraagstukken;
 • Daarnaast heb je kennis van HTML en CSS en weet je hoe het is om te werken met SQL Server (of soortgelijke database);
 • Je weet hoe het is om te werken met Agile Scrum;
 • Communicatief ben je sterk, je werkt veel samen met collega’s van het development team en andere collega’s binnen MAIN.

Arbeidsvoorwaarden

MAIN Energie biedt een uitdagende en afwisselende functie als Junior of Senior Software Developer OutSystems binnen een ambitieuze en groeiende organisatie met korte lijnen en een informele werksfeer. Normaal gesproken wordt elke sprint afgesloten met een lunch met het hele team om weer een succesvolle oplevering te vieren. Indien dit door Corona niet mogelijk is wordt er geregeld een online borrel of activiteit gepland.

Als Software Developer OutSystems ontvang je bij MAIN Energie:

 • Een maandelijks salaris gebaseerd op jouw kennis en ervaring;
 • Een jaarcontract bij indiensttreding, met een contract voor onbepaalde tijd in het vooruitzicht als de samenwerking van beide kanten goed bevalt;
 • 24 vakantiedagen per jaar, flexibel in te delen werktijden, een premievrij pensioen, een personeelskorting op je elektriciteit- en gasrekening en reiskostenvergoeding;
 • Leer- en ontwikkelmogelijkheden door het volgen van cursussen en/of trainingen;
 • Een mogelijke individuele- en prestatieafhankelijke bedrijfsbonus aan het eind van het jaar;
 • Je collega’s hebben veel kennis, dus je hebt alle kansen om samen met hen verder te groeien en ontwikkelen.

Ons kantoor is gevestigd in Almere en wij zijn uitstekend te bereiken vanuit bijvoorbeeld Amsterdam, Lelystad, Diemen of Hilversum. Ook met het ov zijn wij goed bereikbaar. We hebben een bushalte vlakbij de deur.

Ook nu we bijna allemaal gedeeltelijk vanuit huis werken is het mogelijk om te solliciteren op deze vacature. De kennismaking stemmen we af op de coronamaatregelen.

Kom jij ons versterken? Solliciteer dan snel!

Ben jij de Software Developer waar wij naar op zoek zijn? Weet jij als geen ander hoe je nieuwe en bestaande applicaties kan ontwikkelen en onderhouden? Solliciteer direct via recruitment@mainenergie.nl en dan reageert Sanne Moese, onze HR Adviseur, zo snel mogelijk op jouw interesse in het werken bij MAIN. Binnen twee week nadat je gesolliciteerd hebt kan je een reactie verwachten.

Een werk-gerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst en een praktijkopdracht kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure

Menu