Accountmanagement

Als accountmanager heb je bij ons zelf de regie in handen. Je bent ‘eigen ondernemer’ in jouw regio en je werkt één dag per week op kantoor samen met je collega’s, waarbij je klantcases behandelt, marktupdates ontvangt en trainingen krijgt op het gebied van energiekennis en verkooptechnieken. Dit maakt het werk niet alleen afwisselend, maar zorgt er ook voor dat je een band opbouwt met je collega’s van sales en uit de binnendienst en zaken kunt overleggen met elkaar.

Naast de kantoordag in Diemen ben je dus vier dagen per week actief in de regio waarin je werkt. Je plant jouw eigen afspraken in, gaat op zoek naar nieuwe kansen en volgt leads en afspraken op. Hierin krijg je van ons alle tools om mee op pad te gaan, maar ook voldoende vrijheid om zelf je eigen week in te richten. Een hele dag nieuwe acquisitie doen en de dag daarna alles opvolgen en uitwerken? Of eerst de halve dag leads opvolgen en afspraken nakomen, daarna nog even ‘koud’ ergens naar binnen stappen om nieuwe kansen te ontdekken en tot slot de netwerkbijeenkomst van morgen nog even voorbereiden? Het kan allemaal, want jij bent als het ware een ‘ondernemer in loondienst’ met de vrijheid die daar bij komt kijken. Door deze vrijheid ben je zelf verantwoordelijk voor een optimale werk-privé balans, omdat je zelf jouw eigen agenda kunt indelen en afspraken kunt maken.

Onze toegevoegde waarde

Onze aanpak is volledig gericht op de persoonlijke benadering van klanten. Je denkt mee en werkt samen met de klant, geeft persoonlijke aandacht en bent van toegevoegde waarde voor de klant. Bij ons ben je meer adviseur dan een standaard verkoper, zaken doen met MAIN Energie is meer dan alleen energie geleverd krijgen. Klanten van MAIN Energie bevinden zich in diverse markten en branches. Zij hebben hun eigen behoeften en wensen op het gebied van energie. Met onze kennis en ervaring hebben wij diverse klantgroepen gespecificeerd en een eigen manier van zakendoen ontwikkeld.

Doe jij graag zaken volgens onze persoonlijke manier? Dan word jij er één van MAIN! Wil je weten hoe je als accountmanager van MAIN te werk gaat? Bekijk dan hieronder de video!

Specialist per branche

Als Accountmanager bij MAIN ben je specialist in één van de volgende segmenten, want elke branche vraagt om andere kennis.

  • Zakelijk, waaronder MKB, Industrie en Horeca
  • Agrarische markt
  • Aziatische markt
  • Collectieven & Multisites
  • Vastgoed

Doordat jij weet wat er speelt binnen jouw branche weet jij precies waar je het over hebt en wat de klant nodig heeft. Jij kent de uitdagingen en vraagstukken van de ondernemers bij jou in de regio en weet hier snel en transparant op in te spelen.

Trainingen

Wij verwachten dat je affiniteit hebt met de energiemarkt en vraagstukken van de toekomst. Wij zorgen er voor dat jij op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en na een inwerktraject de meest actuele kennis in jouw bezit hebt op het gebied van energie. Dit zorgt er voor dat je van toegevoegde waarde kunt zijn voor onze klanten.

Menu