Robin & Randy
Software Developers
Robin & Randy
Software Developers

Wij zijn Robin en Randy en allebei sinds mei 2016 werkzaam voor MAIN Energie als Functioneel Software Tester. Sinds juni 2018 hebben wij de stap kunnen maken naar de functie van Software Developer.

Waarom heb je voor MAIN Energie gekozen? Hoe ben je bij MAIN Energie terecht gekomen?

Robin: In het voorjaar van 2016 ben ik bij MAIN Energie terechtgekomen doordat ik ben benaderd door een werving- en selectiebureau die destijds de recruitment taken op zich nam voor MAIN Energie. Na een leuk kennismakingsgesprek daar kreeg ik een goede indruk van MAIN Energie. Uiteindelijk heb ik na mijn tweede sollicitatiegesprek gekozen voor MAIN Energie omdat het een kleinschalig bedrijf is, waar ik veel mogelijkheden zag om door te kunnen groeien.

Randy: Destijds ben ik ook via hetzelfde bureau terecht gekomen bij MAIN. Het is daardoor lastig om te zeggen dat ik voor MAIN gekozen heb, maar na mijn eerste gesprek bij MAIN was ik heel enthousiast over de mogelijkheden in het ontwikkelteam, dus ik was heel blij toen ik aangenomen werd.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er uit als Software Developer bij MAIN Energie?

Robin: Bij MAIN Energie werken wij in development teams die ieder zijn eigen domein hebben. Je staat dagelijks in contact met je mede-developers en Product Owner. Mijn werkzaamheden bestaan uit het ontwikkelen van code in OutSystems en het testen van het werk dat is opgeleverd door mijn collega’s. Daarnaast bekleed ik de rollen Back-up Functioneel Beheer en UI/UX Designer. Voor mijn UI/UX Designer rol ben ik tijdens het schrijven van de User Stories in samenspraak met de stakeholders en Product Owner bezig webpagina’s en/of iOS apps vorm te geven.

Randy: De gemiddelde werkweek als Software Developer bij MAIN betreft het verwerken en testen van User Stories welke door de product owner zijn geschreven, dus eigenlijk sluit ik mij hierbij volledig aan bij Robin.

Hoe werkt de afdeling ICT bij MAIN Energie?

Robin: Op de Development afdeling van MAIN werken wij volgens Agile Scrum. Om het Scrum-proces te managen gebruiken wij Jira waar wij alle User Stories, Issues, Bugs, Hotfixes en Taken in registeren. Na een sprint van drie weken leveren wij software op naar de productieservers waarna de business dit direct kan gebruiken.

Randy: Wij werken inderdaad in sprints van drie weken waarin we werkende software opleveren naar onze productieomgeving. Verder werkt de afdeling in twee teams onder wie de verschillende domeinen binnen MAIN verdeeld zijn, zoals Robin ook al eerder aangaf.

Hoe vind je het contact met jouw collega’s en hoe is de samenwerking?

Robin: Gezelligheid staat op de werkvloer voor mij voorop, je wilt tenslotte met een goed gevoel en plezier naar je werk gaan. Binnen MAIN Energie zijn er fanatiekelingen die bijna elke dag tafeltennissen en/of tafelvoetballen en zo kom je ook weer in contact met collega’s van andere afdelingen.

Randy: Het contact met mijn directe collega’s bij MAIN is uitstekend, er is vaak tijd voor geintje, maar wanneer serieus en rustig gewerkt dient te worden sturen we elkaar hier ook zeker op aan en hebben we een zeer goede samenwerking.

Wat vind je het leukste aan het werken als Software Developer bij MAIN Energie?

Robin: Door mijn opleiding Business IT en Management en mijn creativiteit kan ik goed mijn ei kwijt tijdens en voor het ontwikkelen van software.

Randy: Het leukste aan mijn werk als Software Developer bij MAIN is dat ik mezelf kan blijven uitdagen, “the sky is the limit” zou ik bijna zeggen. De User Stories die worden geschreven zijn vaak uniek wat er voor zorgt dat ieder nieuw project wel een uitdaging met zich mee brengt.

Wat maakt jouw functie leuk en uitdagend?

Robin: Door de afwisselende werkzaamheden is elke dag anders, elke dag word je weer uitgedaagd en leer je weer nieuwe dingen.

Randy: Het feit dat ik mezelf kan uitdagen en ontwikkelen als Software Developer bij MAIN is wat mij het meeste drijft. Momenteel leer ik nog iedere dag van de software die ik ontwikkel of test, wat het werk niet saai maakt en zorgt dat je scherp blijft.

Waar ben je het meest trots op?

Robin: Het meest trots ben ik op de doorgroei van Functioneel Tester naar Software Developer. Achteraf gezien heb ik een prima pad bewandeld doordat ik mijn rugzak gevuld heb tijdens mijn werkzaamheden als Functioneel Tester en dit zeer goed heb kunnen toepassen in de functie als Software Developer.

Randy: Hetgeen waar ik het meeste trots op ben, is dat ik mezelf binnen MAIN zo heb ontwikkeld. In mei 2016 ben ik met een administratieve achtergrond aangenomen als Functioneel Tester bij MAIN. Gedurende de tijd bij MAIN ben ik steeds meer gaan leren over de energiebranche en of het ontwikkelen en testen van software. Uiteindelijk heb ik de kans gekregen van MAIN om de switch te maken van Tester naar Software Developer, waar ik MAIN zeer dankbaar voor ben.

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Robin: In mijn vrije tijd ben ik het liefst met vrienden voor een drankje, hapje of gezellig spelletje. Daarnaast tennis ik graag en ben ik ongeveer twee keer per maand actief met icehockey in Hoorn met een team van mijn vorige werkgever. Als de tijd het toelaat ga ik ook graag zo nu en dan een rondje hardlopen in de buitenlucht.

Randy: In mijn vrije tijd sport ik graag, aantal dagen per week naar de sportschool en 1 avond per week zaalvoetbal. Wanneer ik thuis ben game ik regelmatig waar ik veel ontspanning uithaal.

Met wie zou je wel eens een dag van functie willen ruilen bij MAIN Energie?

Robin: Ik zou wel een dag willen ruilen met de Functioneel Specialist (Business Analist) of Product Owner, door mijn opleiding Business IT en Management heeft hier altijd mijn ambitie gelegen.

Randy: Dit vind ik denk ik de moeilijkste vraag, omdat ik mijn eigen werk zo leuk vind. Als ik dan toch eens moet ruilen met iemand dan graag met iemand die veel klantcontract heeft, zoals bijvoorbeeld iemand van het klantteam of een van onze vele accountmanagers. Vanuit mijn administratieve achtergrond ben ik mondeling en schriftelijk goed onderlegd om klanten te kunnen helpen en/of te adviseren.

Menu