Rob Mossel
Commercieel Directeur
Rob Mossel
Commercieel Directeur

Sinds 2016 ben ik werkzaam bij MAIN Energie. Ik ben voordat ik bij MAIN kwam werken onder andere zeven jaar werkzaam geweest bij de Nederlandse tak van Dong, een Deens energiebedrijf. Ook heb ik een eigen bedrijf in zonnepanelen gehad en was werkzaam in de energieopslag.

Waarom heb je voor MAIN Energie gekozen?

MAIN is een jong en dynamisch bedrijf met korte lijntjes waar eigen ondernemerschap hoog in het vaandel staat. Dat spreekt mij aan. Daarbij komt dat mijn werkzaamheden bij MAIN echt een kolfje naar mijn hand zijn. Wij zijn namelijk bezig onze salesforce te transformeren van platte verkoop naar energieadviseurs die toegevoegde waarde bieden naar onze klanten toe.

Daar zijn we eind 2016 mee begonnen en intussen werpt de transformatie vruchten af. Onze Energiespecialisten wennen langzaamaan aan het idee dat je in je regio verantwoordelijk bent voor je eigen ‘handel’. Om die nieuwe rol goed te kunnen vervullen worden zij onder meer gestimuleerd om actief te worden in ondernemersverenigingen om zo nieuwe netwerken aan te boren. Kortom, er is voldoende ruimte voor eigen ondernemerschap zolang je onderaan de streep maar een goed resultaat neerzet. Onderdeel van deze transformatie is ook dat wij onze klanten zo optimaal mogelijk te helpen om grip en inzicht krijgen op hun verbruik. Want alleen dan kun je je energieverbruik verminderen. Daarvoor hebben wij de afgelopen jaren innovatieve diensten ontwikkeld en MAIN gaat steeds meer de kant op van energieconsultancy.

Welke keuzes gaat de energiebranche maken voor de toekomst?

Daarop kan ik geen eenduidig antwoord geven. Maar er staan ons belangrijke keuzes te wachten. Gaan wij meer windmolens op land plaatsten of toch in zee? Gaan we elektrisch of op waterstof rijden? Ook de opslag van energie is een issue. Kunnen we straks de door onszelf opgewekte energie in accu’s opslaan zodat we die energie op een later tijdstip kunnen gebruiken? En stroomt er in de toekomst waterstof in plaats van gas door de buizen van het ‘gasnet’?

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben een sporter in hart en nieren. Een paar keer per week sta ik op het voetbalveld en de tennisbaan. Daarnaast hou ik van een goeie hap en borrel op zijn tijd.

Voor welke eigenschappen heb jij een allergie?

Mensen moeten zich niet anders voordoen dan ze zijn. Wees jezelf en dan heb je naar mijn bescheiden mening de meeste kans op succes. Zeker bij MAIN.

Met wie zou je weleens willen ruilen van functie bij MAIN?

Zoals iedereen weet is verkopen écht mijn passie. Ik zou dus best een dagje willen ruilen met een van onze Energiespecialisten.

Menu