Liza van Schoonhoven

Liza van Schoonhoven
Energiespecialist regio Utrecht
Wie ben je en hoe lang werk je al bij MAIN Energie?

Mijn naam is Liza van Schoonhoven en ik ben 23 jaar. In 2016 ben ik begonnen als Junior Accountmanager bij MAIN Energie. Enkele maanden later kon ik doorstromen naar regulier Accountmanager / Energiespecialist en sindsdien beheer ik mijn eigen regio.

Wat vind je het leukste aan het werken als Energiespecialist bij MAIN?

Wat ik het bij uitstek het leukste vind is het contact met mijn klanten. Omdat energie een nutsvoorziening is en iedereen dit dus nodig heeft, kom je bij heel veel verschillende soorten bedrijven. De ene dag ben je bij een restaurant en een kantoorpand en de volgende dag zit je zo weer bij een boerderij of een sportvereniging. Het leuke hiervan is dat iedere ondernemer natuurlijk graag over zijn eigen onderneming vertelt en je zo bij heel veel verschillende bedrijven een kijkje achter de schermen krijgt.

Hoe is je werk-privé balans?

Als Accountmanager bij MAIN Energie krijg je veel vrijheid. Een groot verantwoordelijkheidsgevoel is dus belangrijk. Wanneer je hier over beschikt werkt het erg prettig wanneer je je eigen werkdagen in kunt plannen. Omdat je bij sales regelmatig te maken krijgt met afwijzingen plan ik bijvoorbeeld op de momenten dat het even niet lukt voornamelijk afspraken in met bestaande klanten. Met deze klanten heb ik al een band opgebouwd en dat maakt het dat je daar altijd leuke gesprekken hebt en weer nieuwe energie krijgt.

Wat drijft jou in het werken als Energiespecialist van MAIN?

Wanneer ik bij mijn klanten de deur uit loop zorg ik er altijd voor dat na ons gesprek energie bij hen top of mind is. Velen denken nog dat het voornamelijk gaat over het feit dat het licht brand. Weliswaar was dit in het verleden zo maar zijn er tegenwoordig veel meer (belangrijkere) zaken waar een ondernemer mee bezig moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van het verduurzamen van een pand.

Wat wil je verder nog kwijt over werken bij MAIN Energie?

Toen ik begon bij MAIN Energie gingen de gesprekken alleen nog maar over het leveren van stroom en gas. Echter praat je tegenwoordig over veel meer zaken, omdat de energiemarkt volop in ontwikkeling is. MAIN Energie speelt hier al vanaf het begin goed op in. Wij bieden een groot aantal innovaties aan onze klanten en blijven hier op door ontwikkelen. Dit maakt het werken vele malen leuker en de gesprekken een stuk interessanter. Om deze reden is het belangrijk je kennis goed op peil te houden. MAIN Energie verzorgt vaak cursussen en trainingen om hier voor te zorgen en daarnaast om jezelf ook persoonlijk te blijven ontwikkelen.

Menu