Arjan Pronk

Arjan Pronk
Energiespecialist regio Den Haag
Wie ben je en wat is jouw functie bij MAIN Energie?

Ik ben Arjan Pronk, 47 jaar en werkzaam als Energiespecialist bij MAIN Energie in de regio Den Haag.

Waarom heb je voor MAIN Energie gekozen en hoe ben je bij MAIN terecht gekomen?

Via internet zag ik een vacature voor Accountmanager / Energiespecialist in de regio  Den Haag. Hierop heb ik gereageerd en met succes de sollicitatieprocedure doorlopen. Wat mij direct aantrok is het zelfstandig ondernemen in je eigen regio met uiteraard de juiste ondersteuning vanuit MAIN Energie.

Wat zijn de grootste uitdagingen van werken als Energiespecialist bij MAIN Energie?

De uitdagingen zijn om je klanten te adviseren omtrent de wet- en regelgeving en de energietransitie. Op die manier kun je via je eigen netwerk je klantenbestand laten groeien en ondernemers te adviseren omtrent energie.

Hoe vind je het contact met collega’s en jouw leidinggevende?

De lijnen zijn kort binnen MAIN Energie. Zo heb ik dagelijks contact met andere collega’s en mijn leidinggevende. We delen dan ervaringen met elkaar, maar uiteraard hebben we ook contact om even de verrassende voetbaluitslagen van het weekend door te nemen.

Met wie zou je wel eens een dag van functie willen ruilen bij MAIN Energie?

Dan zou ik willen ruilen met een functie die het tegenovergestelde van mijn functie is: een functie op de afdeling Inkoop bijvoorbeeld, om een dag mee te lopen en te kijken hoe het inkoopproces verloopt.

Als je drie eigenschappen zou moeten noemen om succesvol te zijn als Energiespecialist bij MAIN Energie, welke zijn dat dan en waarom?

Je bent als het ware ondernemer in je regio en zelf verantwoordelijk voor de invulling van je agenda en je overige activiteiten. Om succesvol te zijn in deze functie moet je dus zelfdiscipline hebben. Netwerken is een belangrijk onderdeel van je functie, daarmee leg je makkelijk nieuwe contacten en veelal kom je daar ook je bestaande klanten tegen die voor jou als ambassadeur kunnen fungeren.

Menu