(Junior) Portfoliomanager energiemarkt

Sourcing – Almere – WO – 40 uur p/w

De energiemarkt is continu in beweging en de energietransitie is in volle gang. Een dynamische markt vol met kansen. Door groei en toenemende werkzaamheden willen wij ons sourcing team uitbreiden. Het is onze ambitie om ons portfolio zo goed mogelijk te managen en daarom zijn wij op zoek naar jou! Als (Junior) Portfoliomanager ben je analytisch sterk en volg je de energiemarkt op de voet. Je vormt een visie over de markt en geeft daarover advies.

Samen met jouw collega’s en met de afdeling sales ben jij verantwoordelijk voor de inkoop van onze energie! Daarnaast optimaliseer en verbeter je onze portfolio management en pricing tools. Dus wil jij een belangrijke rol spelen bij de verdere groei van MAIN Energie door, samen met jouw toekomstige collega’s, de afdeling Sourcing te runnen en jaarlijks meer dan 200.000.000 m³ gas en meer dan 1,7 TWh te verzorgen? Lees hieronder of het bij je past.

Wat ga je doen als Portfoliomanager

 • Volgen van marktontwikkelingen, kansen spotten, een visie vormen en hierop inspelen. Ook zal je deze informatie delen met in- en externe klanten;
 • Monitoren en aanpassen van de verbruiksforecast en onze inkoop strategieën daarop aanpassen.
 • Marktprijsfluctueringen monitoren en de inkoopstrategie hierop aanpassen;
 • Optimaliseren van het inkoopbeleid en doorbelaste inkoopkosten en afrekeningen van sourcingpartners controleren;
 • Kostprijs bepalen van onze producten,
 • Portfoliomanagement optimaliseren en verbeteren

Functievereisten

 • WO werk- en denkniveau en affiniteit en ervaring met financiële markten;
 • Je bent analytisch ingesteld en stressbestendig;
 • Je werkt graag gestructureerd en behoudt het overzicht;
 • Je bent in staat te functioneren binnen een soms hectische en dynamische omgeving;
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend;
 • Je hebt kennis van Word en Excel en bent gewend hierin rapporten, analyses en data te verwerken;
 • Je hebt al enige ervaring in een soortgelijke rol.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je bij MAIN Energie een verantwoordelijke en afwisselende functie als (Junior) Portfoliomanager in een dynamisch en klein team binnen een ambitieuze organisatie met korte lijnen en een informele werksfeer.

Verder:

 • Een salaris vanaf €3.000,- per maand (junior) tot €6.000.- per maand (senior) , afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Een pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met onder andere reiskostenvergoeding, een premievrij pensioen, 24 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, korting op je energierekening en de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
 • Alle kansen om je verder te ontwikkelen, door te leren van en met collega’s, maar ook door het volgen van trainingen en/of opleidingen.

Over MAIN Energie

MAIN Energie is al 18 jaar dé energiepartner van zakelijk Nederland. Wij leveren energie aan bedrijven en voorzien hen ook van passend energieadvies op het gebied van besparing en wetgeving. Gezien de toename van regelgeving vanuit de overheid een enorm bewegende markt dus. Wij onderscheiden ons door een persoonlijke aanpak en onze oplossingen. Klanten krijgen hun eigen energiespecialist die direct bereikbaar is. Dit persoonlijke karakter is ook kenmerkend voor ons bedrijf want door onze platte organisatie zijn de lijnen kort en kunnen we dus onwijs snel schakelen. Er is daarom dus ook veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven.

Sinds 2017 zijn wij onderdeel van Audax Energía, een Spaanse beursgenoteerde energieleverancier met vestigingen in heel Europa. Ons kantoor staat in Almere (Oplagestraat 1) en is met de auto uitstekend te bereiken vanuit bijvoorbeeld Lelystad, Amsterdam of Hilversum! Ook met het ov en de fiets zijn wij uitstekend te bereiken.

Solliciteren op deze vacature in Almere?

Lijkt dit je wat? Dan komen we graag met je in contact. Solliciteer direct en dan reageert Elisa Peperkamp, onze Recruitment Manager, binnen 24 uur op je bericht. Of bel/whatsapp even naar 06 46 82 5959.

Menu