Sales – Assen/Emmen/ Hoogeveen – 40 uur p/w

Vanuit jouw zakelijke netwerk ga jij ondernemers in de provincie Drenthe bedienen van energieadvies en ben jij de verbindende factor voor ondernemers in deze regio. Je bent niet alleen bezig met het binnenhalen van nieuwe klanten, maar bent ook verantwoordelijk voor het relatiebeheer en energiemanagement van (potentiële) klanten van MAIN Energie. Vanuit businessclubs en netwerkevenementen ga jij zelfstandig aan de slag als een ware energiespecialist.

Wij geven je alle tools mee die je nodig hebt om succesvol zaken te gaan doen in Drenthe, waarbij je zelfstandig nieuwe prospects benadert, bestaande klanten en relaties onderhoudt en hen (eventueel samen met een onze Business Developers) voorziet van advies op het gebied van energie. Jij weet hen te overtuigen van de meerwaarde die jij vanuit MAIN kan bieden, waardoor ondernemers bij jou in de regio voldoen aan alle wet- en regelgeving en worden ontzorgd met het oog op besparingen en duurzaamheid.

De vrijheid die je krijgt in het indelen van jouw eigen werkweek zorgt er voor dat je optimaal kunt presteren en daarnaast ben je ook één dag per week op kantoor in Almere voor overleg met jouw leidinggevende, een contactmoment met de binnendienst en word je op de hoogte gebracht van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de markt.

Dit ga je als Accountmanager in Drenthe doen:

 • In de provincie ga je aan de slag als adviseur op energiegebied en ga jij vanuit jouw netwerk ondernemers voorzien van advies omtrent energie en duurzaamheid. Je bent dus niet puur en alleen een verkoper, maar ook echt een netwerker en verbinder.
 • Bestaande en nieuwe klanten overtuigen van de meerwaarde die jij vanuit MAIN Energie kan bieden en aantonen dat wij dé energiepartner zijn om zaken mee te doen.
 • Meedenken en oplossingen aandragen omtrent duurzaam energiemanagement.
 • Zowel offline als online actief zijn binnen bijvoorbeeld netwerkverenigingen, businessclubs en andere kanalen om zo MAIN Energie meer zichtbaarheid te geven bij jou in de regio.

“Je bent als het ware ondernemer in je regio en zelf verantwoordelijk voor de invulling van je agenda en je overige activiteiten. Om succesvol te zijn in deze functie moet je dus zelfdiscipline hebben. Netwerken is een belangrijk onderdeel van je functie, daarmee leg je makkelijk nieuwe contacten en veelal kom je daar ook je bestaande klanten tegen die voor jou als ambassadeur kunnen fungeren.” aldus Arjan, Accountmanager bij MAIN Energie sinds 2018.

Meer weten over het werken als Accountmanager bij MAIN Energie? Kijk dan eens op onze salespagina op de website.

Functievereisten

 • Je hebt al enkele jaren ervaring binnen een buitendienstfunctie in het zakelijke segment en bent hierin aantoonbaar succesvol geweest.
 • Je kunt goed omgaan met de vrijheid die je krijgt als Accountmanager, dus je kunt als geen ander zelfstandig te werk gaan als een ware ‘ondernemer in loondienst’.
 • Ondernemers en jouw zakelijke netwerk kun jij als geen ander met elkaar verbinden door jouw ervaring binnen businessclubs en netwerkevenementen.
 • Je hebt een duidelijke binding met de provincie Drenthe én brengt hierin een zakelijk netwerk mee om in te kunnen zetten tijdens jouw werkzaamheden als Accountmanager bij MAIN Energie.

Arbeidsvoorwaarden

Als Accountmanager krijg je een verantwoordelijke en afwisselende functie binnen een ambitieuze organisatie met korte lijnen en een informele werksfeer. Bij MAIN Energie ontvang je naast een basissalaris ook een vaste onkostenvergoeding en maak je kans op bonussen en incentives. Zelfstandig én samen met jouw collega’s krijg je de kans om jouw talent te ontwikkelen en samen met MAIN Energie verder te groeien.

Als Accountmanager bij MAIN ontvang je:

 • Een inwerktraject op maat. Tijdens de eerste ongeveer twee weken leren wij jou alles omtrent energie en vertellen we wat wij onze klanten allemaal te bieden hebben;
 • Maandelijks een bruto basissalaris – afhankelijk van jouw reeds opgedane ervaring en netwerk – wat aangevuld wordt met een mogelijke bonus en een vaste onkostenvergoeding;
 • Vanaf de eerste werkdag een representatieve (hybride) bedrijfsauto met tankpas, welke je ook privé kunt gebruiken, een mobiele telefoon en iPad met internetverbinding en op basis van een fulltime dienstverband: 24 vakantiedagen per jaar;
 • Een personeelskorting op je elektriciteit- en gasrekening
 • Alle kansen en de gelegenheid om jezelf verder te ontwikkelen, door van en met elkaar te leren tijdens de dagen op kantoor (1 dag per week) en door het volgen van trainingen en/of opleidingen.

Ons kantoor staat in Almere en is met de auto uitstekend te bereiken. Sinds 2017 zijn wij onderdeel van Audax Energía, een Spaanse beursgenoteerde energieleverancier met vestigingen in heel Europa. Onze aanpak is volledig gericht op de persoonlijke benadering van klanten. Je denkt mee en werkt samen met de klant, geeft persoonlijke aandacht en bent van toegevoegde waarde voor de klant. Hierdoor ben je dus een echte Energiespecialist!

Solliciteren op deze vacature bij MAIN Energie?

Wil jij aan de slag als een ondernemer in loondienst en genieten van alle vrijheid die daarbij komt kijken? Solliciteren kan door jouw cv en een korte motivatie toe te sturen naar recruitment@mainenergie.nl 

Wij reageren zo snel mogelijk na ontvangst van jouw sollicitatie en we zullen je binnen twee werkweek laten weten of er een (digitale) kennismaking ingepland wordt. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via de contactgegevens op deze pagina.

 

 

Menu